Frunze de Urzică Tăiate Organic
Planta Urzică
Probabil că toată lumea a fost înțepată de urzici. Te înțeapă și de aceea urzicile sunt numite plante de leac. Dar planta are și o altă față. O poți mânca! Urzica gătită are un gust asemănător cu cel al spanacului cu castraveți.
Proprietăți sănătoase ale Urzicii
Urzica conține multe substanțe sănătoase diferite, inclusiv vitamina C și diverse vitamine B, vitamina E și K. Minerale, în special fier, siliciu și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de clorofilă. Dar în urzică se găsesc și taninuri, proteine, flavonoide (antioxidanți), mucilagii și fibre.
Ce poți face cu urzica?
Urzica este folosită în rețete pentru mămăligă, pesto, piure, supă de urzici sau ca ceai din plante. Are proprietăți antiinflamatorii, este bună pentru purificarea tractului urinar și a ficatului și te ajută să faci față mai bine stresului și oboselii. Frunza de urzică are un gust vegetal, natural, blând. Urzica uscată...